Eikmaskin AS er kjedegiver og en sentral ressurs for Eik-kjeden. Egne produktspesialister på både traktor, høstemaskiner og redskaper sørger for at Eiksentrene har gode salgsverktøy gjennom brosjyrer og opplæring på alle produkter. En egen innkjøpsavdeling sørger for effektiv vareflyt og for at kundene får sine bestilte produkter til rett tid. Salgs- og regionsjefer følger opp hvert enkelt Eiksenter både med hensyn til økonomi og salgsplanlegging, og serviceavdelingen besitter en unik kompetanse som jobber for at kundenes maskiner skal gå som smurt.

I alt består Eikmaskin AS av om lag 30 medarbeidere og omsetter for om lag to milliarder kroner.

Ved siden av de menneskelige ressursene, gir Eikmaskin hvert enkelt Eiksenter tilgang til viktige tekniske ressurser, som for eksempel forretnings- og økonomisystem som gir mulighet for å automatisere mange arbeidsprosesser. Dette frigjør tid og gir økt effektivitet samt bedre oversikt over virksomheten.

Gjennom AGCO Academy finnes et omfattende utviklingsprogram som Eik-kjeden kan dra full nytte av. Det inkluderer kurs hos blant annet Valtra i Finland, Fendt i Tyskland og Massey Ferguson i Frankrike. Her møter våre folk topptrente fagpersoner som kjenner produkter og metoder ut og inn. Som et ledd i AGCOs medarbeiderutvikling tilbys også et eget utvekslingsprogram for servicepersonell.